Bioinvent genomför riktad emission på 300 miljoner kronor till en premie

Läkemedelsbolaget Bioinvent har genomfört en riktad nyemission som tillför det cirka 298,9 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.
Bioinvents VD Martin Welschof.
Bioinvents VD Martin Welschof. Foto: Bioinvent
Emissionen omfattade 6,5 miljoner nya aktier som erbjöds till internationella och svenska institutionella investerare. Aktierna tecknades för 46 kronor styck, vilket motsvarar en premie på 4,4 % mot tisdagens stängningskurs. Det är även en premie mot den volymvägda snittkursen under de senaste 10 handelsdagarna.

Bland de som deltog i emissionen finns nya investerare som Axa Investment Managers och en amerikansk institutionell investerare, samt befintliga investerare som Forbion, HBM Healthcare Investments, Redmile Group, Invus, Fjärde AP-fonden och Swedbank Robur Fonder. Enligt Bioinvent var efterfrågan på de ny aktierna större än själva emissionen.

”En viktig förutsättning för Bioinvents växande pipeline av immunonkologiska läkemedelskandidater är starka finansiella resurser som säkerställer att de kliniska programmen kan drivas till viktiga värdeskapande milstolpar. Vår strategi är att finansiera bolaget från en styrkeposition och den senaste tidens framgångar gav oss möjligheten att exekvera enligt denna strategi. Den genomförda riktade nyemissionen ger oss en ännu starkare bas av institutionella investerare och stärker vår finansiella ställning, vilket ger oss möjligheter att leverera enligt vår portföljstrategi med ”flera skott på mål”. Sist men inte minst är det värdefullt att ha en stark balansräkning givet de i nuläget utmanande marknads- och geopolitiska förhållandena, vilka förväntas kvarstå under en längre period”, kommenterar vd Martin Welschof.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.