Bitcoin-ETF:er kommer inom ett år eller två enligt analytiker

Börshandlade fonder, eller EFT:er, baserade på kryptovalutan Bitcoin kommer att komma inom ett år eller två, säger analytikern Todd Rosenbluth från analysfirman CFRA i en intervju med CNBC.
Bitcoin
Foto: Unsplash
Det kommer i samband med att SEC nyligen formellt erkänt ett förslag för en Bitcoin-ETF från Vaneck för två veckor sedan.

Rosenbluth tror dock inte att den kommer få godkänt inom kort, utan att den amerikanska finansmyndigheten kommer att förlänga tidsperioden för att ta ett beslut.

Han uppger att det finns många firmor som ansöker om att få tillstånd för Bitcoin-produkter, och tror inte att SEC kommer att vilja välja en vinnare utan istället kommer det troligtvis godkännas flera olika samtidigt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.