Bitcoin rusade på positiva uttalanden från Powell

Bitcoin var upp fem procent till över 10 300 dollar på onsdagen efter att chefen för amerikanska centralbanken sagt att det överväger en statlig kryptovaluta, skriver Business Insider.
Bitcoin

Jerome Powell uppgav att ”varje stor centralbank håller för närvarande på att ta en titt”, under ett tal i kongressen.

Han sade vidare att det är en skyldighet att titta på en sådan möjlighet när tekniken nu finns på plats.

För bitcoin var det ytterligare bränsle på en uppgång som hittills i år uppmätts till 44 procent. Bortsett från att centralbankerna verkar ha mjuknat upp kring kryptovalutor har även coronavirusutbrottet lett till en högre efterfrågan. Kryptovalutor har plötsligt börjat betraktas som ”säkra tillgångar” under det pågående virushotet mot människors hälsa och den globala ekonomin.

Andra kryptovalutor som avancerade rejält på onsdagen var ethereum med 15 procent och litecoin med 6 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.