Börsnoteringar når rekordnivåer efter första halvåret

Globala noteringar till ett värde av 344 miljarder dollar genomfördes under första halvåret 2021. I Stockholm ökade antalet börsnoteringar med mer än 400% jämfört med samma period föregående år. Det visar en analys från den globala advokatfirman Baker McKenzie.
Börsnotering
Orsaken till de höga nivåerna uppges primärt vara drivet av en ökning av antalet SPAC-bolag och en ekonomisk återhämtning.

Amerikanska och Kinabaserade emittenter var ledande det första halvåret med 491 respektive 332 noteringar, följt av Kanada (88), Australien (62) och Japan (55).

På sektornivå utmärkte sig framförallt finanssektorn. Där skedde börsnoteringar till störst värde (131 miljarder dollar i rest kapital) och volym (499 affärer) globalt. Teknik och hälsovård kom på andra respektive tredje plats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.