Börsveckan: Fem köpvärda aktier

Hela fem aktier får en köpstämpel i veckans nummer av Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar köp av Mertiva, Tethys Oil, Garo, Moberg Pharma och Beijer Electronics i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Karnov. 

Karnov, som levererar information och rättsdata till jurister och advokatbyråer, fick ingen kanonstart på sin börsnotering. Börsveckan bedömer att värderingen är rimligt och ser ingen brådska med att köpa aktien. Rådet blir därför avvakta. 

Investmentbolaget Mertiva är en udda fågel som handlas på NGM Nordic MTF. Bolaget består av en rejäl påse pengar och en ganska väldiversifierad börsportfölj kryddad med onoterade fastigheter. Aktien handlas till en substansrabatt på drygt 15 procent. Tidningen lockas av den stora kassan och substansrabatten, vilket motiverar ett köpråd. 

Oljebolaget Tethys Oil hade ett bra fjolår och skiftar som brukligt ut en hel del kapital till aktieägarna. ”Aktien är vårt förstahandsval i oljebranschen”, skriver Börsveckan och ger köpråd för aktien. 

Garo, som bland annat tillverkar laddstolpar för elbilar, har stigit rejält sedan börsnoteringen för tre år sedan. Bolaget har hög tillväxt, goda utsikter och förtjänar en premievärdering, enligt tidningen som anser att aktien platsar i den långsiktiga portföljen. Rådet blir därmed köp. 

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma har avyttrat sin OTC-verksamhet. Den kvarvarande verksamheten fokuserar på forskning. Börsveckan gillar förändringen, då bolaget har fått ett attraktivt avtal på plats och en tidigare svag balansräkning nu är stark. Tidningen ger köpråd för aktien. 

Tidningen upprepar även sin köprekommendation för Beijer Electronics efter bolagets starka delårsrapport för det första kvartalet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.