Bostadspriserna i svenskparadisen de högsta på nio år

Bostadspriserna på den spanska medelhavskusten stiger. Prisnivån är nu den högsta som uppmätts sedan 2012.
Malaga vid spanska solkusten.
Malaga vid spanska solkusten. Foto: AP Photo/Miguel Morenatti/TT

Bostadspriserna på Spaniens medelhavskust var 3,1% högre i maj, jämfört med samma månad i fjol. Priserna på den spanska kustremsan är nu de högsta sedan december 2012. Det skriver Bjurfors i ett pressmeddelande.

”Pandemin drabbade den spanska bostadsmarknaden hårdare än den svenska, men nu ser vi en stabil återhämtning med stigande priser och fler svenska köp”, säger Fredrik Kullman, VD för Bjurfors Utland.

Han säger att pandemin gjort att fler svenskar kan tänka sig ett hem i solen.

”Många som kontaktar oss ser möjligheten att fortsätta jobba på distans efter pandemin och förverkliga drömmen om att bo i ett land med varmare klimat.”

Bjurfors påpekar att priserna var 18% högre i maj 2021 än i december 2012 – i kronor räknat. Detta då eurokursen vid den förra pristoppen 2012 låg på cirka 8,5 svenska kronor. I dagsläget kostar en euro cirka 10 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Här hittar du Afv Fastighet