Buffett-bolag steg på Wall Street

I New York stängde marknaderna i glada områden. Wall Street inledde veckan med att pusta ut gällande Banco Espiritos räddningspaket från Portugals centralbank, och förnöjde sig vidare med Warren Buffets Berkshire Hathaway som slog delårsförväntningar.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning upp med 0,5 procent till 16.573. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,7 procent till 1.939 medan Nasdaq Composite ökade med 0,7 procent till 4.384.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 1 punkt till 2,49 procent samtidigt som trettioårsräntan backade 1 punkt till 3,29 procent.

”Vi ser ett uppskov gällande de geopolitiska orosmomenten”, kommenterade Stifel, Nicolaus & Companys Chad Morganlander till Bloomberg.

”Ekonomin rör sig framåt, med rapporter som slår förväntningarna, och vi ser en positiv viktning över nästkommande månader”, fortsatte han.

Makroagendan har dominerats av Banco Espirito. Igår meddelade Portugals centralbank att man går in och räddar krisdrabbade Banco Espirito Santo, vilket lättade på den finansmarknadsoro som infann sig förra veckan. Banken kommer att delas upp i en ”bra” del och en ”dålig” del. Den bra delen erhåller ett kapitalstöd om cirka 45 miljarder kronor. Förlusterna i den dåliga delen kommer att tas av efterställda kreditgivare och aktieägare.

Imorgon inkommer inköpschefsindex för tjänstesektorn i juli samt industriorder för juni.

På rapportfronten har dagen varit relativt lugn. Men flertalet av de bolag som bekänt färg, gjorde det in i gröna områden med plustecken vid kurserna.

Warren Buffetts konglomerat Berkshire Hathaway redovisade en nettovinst på 3.889 dollar per A-aktie under det andra kvartalet 2014. Detta överträffade såväl förväntningar som fjolårets motsvarande siffra, och aktien noterades upp med 3,3 procent.

Michael Kors var ett av de större bolagen som sjönk på sin rapport, kursen var ned med 5,8 procent vid stängning, detta trots starka siffror. Försäljningen av klockor och handväskor i Nordamerika uppgavs ha gett stöd till resultatet som var bättre än vad analytiker väntat.

Fortsatt på en positiv not steg Goldman Sachs med 0,9 procent efter att bolaget meddelats vara nära ett förvärv av andelar i det nystartade chatt-företaget Perzo. Anledningen är att man vill komplettera Bloombergs nuvarande chattverktyg.

Även Walt Disney och Groupon steg under måndagen med 2,4 procent respektive 8,5 procent. Båda bolagen redovisar sina siffror efter stängning imorgon tisdag.

Avslutningsvis steg Amgen efter att en framgångsrik fas 3-studie har inletts och genomförts, gällande behandling av multipel myeloma. Bioteknikjätten var upp med 2,8 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.