Butikskedjor säger upp hyreskontrakt i protest

Det bubblar ett hyresuppror bland svenska butiker. Hyrorna stiger med närmare 11% i år i och med indexering och det har fått flera kedjor att säga upp sina hyresavtal. Det rapporterar SVT.
Butikskedjor säger upp hyreskontrakt i protest - svensk handel
Foto: Svensk Handel

Branschorganisationen Svensk handel uppger att de deltagit i 53% fler uppsägningar av hyreskontrakt i år jämfört med i fjol.

”Det vi ser är ett hyresgästuppror i sin linda och om inte fastighetsägarna vill föra en konstruktiv dialog så tror jag att vi kommer att få se ett fullskaligt uppror”, säger Martin Kits, näringspolitisk chef på Svensk handel till SVT.

Fastighetsägarna menar att deras kostnader har gått upp ännu mer än vad man höjer hyrorna.

”I den kontexten blir det också rimligt att man höjer hyrorna med 10%”, säger Anders Holmestig, vd i intresseorganisationen Fastighetsägarna Sverige.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco