Carnegie går emot blankarna – tror på Electrolux

Carnegie Fonders förvaltare tror på hårdblankade Electrolux. "Aktien är attraktivt värderad", skriver en förvaltare.
Carnegie går emot blankarna – tror på Electrolux - electrolux-900
Foto: Electrolux

I början av november har Carnegie Fonder nämnt Electrolux i flera av sina fondrapporter för oktober. Mattias Sjödin som förvaltar Sverigefonden skriver bland annat att Electrolux har en fortsatt stark balansräkning och att bolaget klarat av att tackla såväl pandemin som stigande råvarupriser på ett ”mycket bra” sätt.

”Bolaget står väl rustat att fortsatt leverera en god lönsamhet och aktien är attraktivt värderad. Fonden gjorde endast små justeringar i innehaven under”, skriver Sjödin.

Mattias Montgomery förvaltar Carnegie Fonders småbolagsfond och tar upp att Electrolux aktie är hårt blankad. Han tycker att bolagets Q3-rapport får anses vara stark med tanke på bland annat komponentbrist och fraktpriserna.

I en separat månadsrapport för sin Spin Off-fond skriver han:

”Electrolux, som vi skrev om i senaste månadsuppdateringen, rapporterade utan dramatik vilket får ses som ett styrkebesked med tanke på att aktien är en av de mest blankade i Sverige och sektors dras med komponentbrist, fraktproblematik och råvaruinflation.”

3,62 % av B-aktierna i Electrolux är blankade, enligt Holdings. Carnegie Fonder är nionde största ägare i bolaget och äger 4,9 miljoner B-aktier i bolaget.

I mars tyckte tyckte Carnegie Fonders profilerade förvaltare Simon Blecher att vitvarujätten borde styckas upp igen och genomföra en ännu större strukturaffär än avknoppningen av Electrolux Professional.

På tal om hårt blankade aktier på Stockholmsbörsen så skrev Affärsvärlden i mitten av oktober om att blankarna låg på plus i flera av sina favoritcase. Den artikeln artikeln hittar du HÄR.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco