Carnegie höjer IT-återförsäljare till köp

IT-återförsäljaren höjs idag till en köprekommendation på grund av den anspråkslösa värderingen i bolaget samt positiva utsikter för bolagets marginaler. Det framgår av en analys från Carnegie.
Carnegie höjer IT-återförsäljare till köp - dustin-700_binary_6873356.png
Dustin handlas på en ev/ebita multipel om 12,5 på estimaten för 2021 och har en direktavkastning om 4,5 procent med konservativa estimat. Detta ses som en attraktiv situation gällande risk kontra avkastning, enligt Carnegie.

Bolagets marginaler har tidigare hållits tillbaka av ett offentligt kontrakt i Danmark och en försäljningsmix med hög andel lågmarginalsprodukter samtidigt som covid-19 försämrade för servicesegmentet. Fjärde kvartalet ses dock som ett steg i rätt riktning och Carnegie tror att marginalerna och vinsten kommer att återhämta sig.

Bolagets aktiekurs handlas idag upp cirka 6 procent efter höjda riktkurser från flera analyshus och Carnegies höjda rekommendation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets