Carnegie ser köpläge i industribolaget

Resultatet för andra kvartalet imponerar och visar att industribolaget är på rätt väg, vilket på sikt motiverar högre värderingsmultiplar. Det skriver Carnegie i Veckans aktiecase.

Lastbilstillverkaren Volvo har under VD Martin Lundstedts ledning omstrukturerats för att strukturellt förbättra lönsamhetsnivån även i en svagare konjunktur med vikande volymer, skriver Carnegie i sin analys. Resultatet för andra kvartalet imponerar vad gäller detta och ger att aktien förtjänar högre värderingsmultiplar.

Trots en stor konjunkturosäkerhet ser Carnegie Volvo som ett välskött bolag med låg värdering som hanterar fallande volymer väl.

“Volvo värderas med en omotiverat stor rabatt relativt globala jämförbara bolag. I nuläget är rabatten drygt 30 procent på vår prognos för 2021 med avseende på värderingsmultiplarna EV/EBIT och EV/Sales. Det är historiskt högt, om än inte rekordhögt”, skriver Carnegie som också pekar på att Volvos förmåga att upprätthålla rörelsemarginalerna i nuvarande konjunktursvacka kommer att stärkas.

Carnegie ser dessutom potential för betydande kapitalöverföringar till aktieägarna under de kommande åren.

I slutet av förra året meddelade Volvo dessutom att man säljer sitt lastbilsmärke UD Trucks till japanska Isuzu Motors. Slutförandet av försäljningen stärker nettokassan och lönsamheten ökar sannolikheten för en extrautdelning.

Rekommendationen blir köp med riktkurs 200 kronor.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här