Castellum ser synergier på minst 300 miljoner kronor vid fusion med Entra

Castellum uppdaterar storleken på förväntade synergier från ett samgående med norska Entra efter en ny rapport från Moodys, enligt ett pressmeddelande.
Castellums VD Henrik Saxborn.
Castellums VD Henrik Saxborn. Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT
De sammanlagda synergierna beräknas uppgå till minst 300 miljoner kronor, varav 150 miljoner utgörs av operationella kostnader och 150 miljoner av finansieringskostnader.

”Det sistnämnda är en följd av Moody’s rapport från den 27 november 2020 där det konstateras att samgåendet mellan Castellum och Entra har positiv kreditpåverkan och medför betydande långsiktiga fördelar”, skriver Castellum.

Castellums erbjudande motsvarar ett värde på över 185 norska kronor per aktie i Entra. Utöver att det är attraktivt för samtliga intressenter beskrivs erbjudandet vara överlägset vad gäller pris, direkt värdeerbjudande, framtida potential för värdeskapande genom betalning i aktier, strategisk samsyn, bolagsstyrning och kapitalstruktur.

“Castellum uppskattar det överväldigande mottagande vi fått sedan vi offentliggjorde avsikten att lämna Erbjudandet till aktieägarna i Entra, bland annat från den norska regeringen, kreditvärderingsinstitut, bankpartners till både Entra och Castellum, samt aktieägare i båda bolagen. Detta blir ett partnerskap mellan två starka organisationer, som delar såväl nordiska kulturella likheter som en stark tradition att leverera värdeskapande tillväxt, som resulterar i Nordens ledande aktör på fastighetsmarknaden”, kommenterar Castellums VD Henrik Saxborn.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.