Cinis Fertilizer ska noteras på First North

Mineralgödselbolaget Cinis Fertilizer AB ska noteras på Nasdaq First North Growth Market i oktober.
Cinis Fertilizer ska noteras på First North - Cinis

Bolaget planerar att ta in 400 miljoner kronor via nyemitterade aktier, enligt ett pressmeddelande.

Cinis Fertilizer har som ambition att producera världens mest hållbara mineralgödsel och har utvecklat en patentansökt process som använder restprodukter från massaindustrin och från produktion av elbilsbatterier.

Bolaget planerar att driftsätta sin första produktionsanläggning i Örnsköldsvik i början av 2024 och en andra anläggning ska driftsättas i mitten av 2025 i nära anslutning till Northvolts anläggning i Skellefteå. I mitten av 2026 planeras en tredje produktionsanläggning som ska ta emot restprodukter från Northvolts planerade anläggning i Borlänge.

En fjärde anläggning planeras också som ska ta emot restprodukter från från BASF:s produktionsanläggning för elbilsbatterier i Finland.

Livförsäkringsbolaget Skandia, Ömsesidigt, Molindo Energy, Thomas Ranje, Strand Kapitalförvaltning, GADD & Cie, Cicero Fonder, Poularde, styrelsemedlemmar och vissa befintliga aktieägare samt SEB Investment Management har åtagit sig att förvärva aktier för ett belopp om sammanlagt cirka 291 miljoner kronor till ett pris om 29 kronor per aktie.

Bolaget som har sitt säte i Örnsköldsvik grundades av VD Jakob Liedberg och styreseordförande Roger Johansson. I styrelsen sitter också bland annat Anna Kinberg Batra.

Noteringen förväntas genomföras i oktober 2022, beroende på rådande marknadsföringsförhållanden, står det i pressmeddelandet.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets