Cisco dementerar Ericsson-uppgifter

Cisco har dementerat att bolaget är intresserat av att köpa upp Ericsson.

Det var sent i fredags kväll som Dagens Industri skrev att Cisco är intresserat av ett uppköp. Sedan dess har Cisco dementerat uppgifterna till såväl CNBC som Bloomberg.

Enligt DI har den amerikanska nätverksjätten Cisco under en längre tid velat köpa Ericsson och försöker nu nå en överenskommelse med Ericssons styrelse och storägare inför ett potentiellt bud. Bland annat ska Ericssons stora patentportfölj vara en viktig anledning till Ciscos planer.

”Prislappen på ett bud från Cisco kommer att vara högre än det värde Ericsson kan uppnå som självständigt bolag, särskilt eftersom telekomjätten dras med ansenliga problem inför framtiden”, säger en av uppgiftslämnarna i artikeln.

Ciscos tidigare koncernchef och nuvarande arbetande styrelseordförande John Chambers närvarade vid Ericssons kapitalmarknadsdag i tisdags, där han bland annat talade om det amerikanska bolagets strategiska samarbete med Ericsson.

Enligt DI ska Chambers vid besöket dock också ha presenterat planer på ett bud på den svenska telekomjätten samt ha försökt hitta en överenskommelse med ”ledande representanter” för Ericsson.

Ericssons New York-noterade depåbevis stängde på fredagen cirka 1,2 procent högre* i New York om man justerar för valuta och jämför med stängningskursen i Stockholm tidigare samma kväll.

Vid första versionen av denna text hade depåbeviset initialt inte reagerat mer än marginellt högre på uppgifterna i den svenska affärstidningens nätutgåva.

Sedan steg depåbeviset som högst hela +11 procent** jämfört med Stockholms stängning, för att sedan alltså till sist stänga 1,2 procent över Stockholms nivå.

* Stängningen i New York blev på motsvarande 80,39 kronor per Ericsson-depåbevis, baserat på en USD/SEK-kurs om 8,70 kronor. Det är 1,2 procent högre än stängningskursen i Stockholm om 79,40 kronor per Ericsson B-aktie. Uppgifter från SIX Edge/SIX News.

** Dagshögsta i New York var 10,14 dollar per depåbevis.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.