Citigroup över förväntan

Citigroup redovisar i delårsrapporten ett nettoresultat från den kvarvarande verksamheten på 1,15 dollar per aktie för det tredje kvartalet.

Analytikerna hade väntat sig ett resultat exklusive engångskostnader på 1,12 dollar per aktie, enligt Zacks Estimates.

Kreditförlusterna uppgick till 2,1 miljarder dollar.

Intäkterna var 20,0 miljarder dollar, att jämföra med analytikernas konsensus på 19,0 miljarder dollar.

Amerikanska Citigroup kommer att lämna sin konsumentbankverksamhet i elva länder och i stället fokusera på de länder där man har störst skalfördelar och intäktspotential. Aktiva avyttringsprocesser pågår för en majoritet av de elva berörda verksamheterna, och förändringen förväntas i stort vara genomförd i slutet av år 2015.

Det meddelar banken i delårsrapporten.

Framöver kommer Citigroup att tjäna närmare 57 miljoner kunder på 24 marknader som sammanlagt står för över 95 procent av bankens nuvarande intäktsbas, uppges det i rapporten.

”Jag är angelägen om att förenkla vårt företag och allokera våra begränsade resurser dit vi kan generera bäst avkastning för våra aktieägare. Även om vi har gjort framsteg när det gäller att optimera dessa elva konsumentmarknader tror vi att vår globala affärsenhet på konsumentbankområdet kommer att utvecklas starkare genom att fokusera på länder där vår storlek och vårt nätverk tillhandahåller konkurrensfördelar”, skriver Citigroups vd Michael Corbat.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.