CMA överväger granskning av Microsoft och OpenAI:s samarbete

Den brittiska konkurrensmyndigheten CMA ska se över huruvida den ska inleda en granskning av Microsoft och OpenAI:s samarbete i landet. Det framkommer av ett pressmeddelande.
CMA överväger granskning av Microsoft och OpenAI:s samarbete - Media AI Policy
Foto: AP Photo/Michael Dwyer

Myndigheten skriver att den vill ha branschens syn på huruvida partnerskapet bolagen emellan varit eller är skadligt för konkurrensen bland AI-utvecklare i Storbritannien.

CMA nämner att det nyligen skett flera förändringar i styrningen av OpenAI, varav några involverade Microsoft.

”Mot bakgrund av denna utveckling utfärdar CMA nu en ITC (inbjudan till parter om att kommentera, reds. anm. ) för att avgöra om partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI, inklusive den senaste utvecklingen, har lett till en relevant fusionssituation och, om så är fallet, den potentiella effekten på konkurrensen”, heter det i pressmeddelandet.
Myndigheten skriver att utvecklingen av AI går i en rasande hög takt och att det är kritiskt för AI-branschen att det råder en hälsosam konkurrens.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.