Credit Suisse pausar kreditfond med stjärntrader

Credit Suisse har pausat planerna på en ny kreditfond att bli ledd av dess stjärntrader Hamza Lemssouguer. Beslutet är taget i spåren av smällarna med Archegos och Greensill, skriver Bloomberg News med hänvisning till källor.
Credit Suisse
Foto: Walter Bieri/Keystone /TT
Bara bakslaget med Archegos har kostat den schweiziska investmentbanken 4,8 miljarder dollar och sett flera toppchefer få gå, inklusive riskchefen Lara Warner.

Enligt källor har ledningen beslutat att det framöver kommer bara att acceptera enkla och tydliga fondstrategier.

I fallet med Lemssouguer blev han lockad tillbaka till Credit Suisse från hedgefonden Citadel förra året. Lemssouguer fick en ny roll där han skulle lansera en ny kreditstrategi inom kapitalförvaltningsenheten. Denna strategi skulle tillämpas i en upp till 500 miljoner dollar stor fond.

Enligt källor har Lemssouguer tillbringat de senaste månaderna med att hålla investerarpresentationer för den nya fonden. Dess strategi är att åstadkomma avkastning både genom korta och långa placeringar, samt utnyttjande av stressfulla händelser på kapitalmarknaderna. Det är oklart när fonden kan förväntas bli lanserad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets