Curasight godkänns för notering på Spotlight

Danska bioteknikbolaget Curasight har godkänts för notering på Spotlight Stock Market, förutsatt bolaget upfyller kraven på teckningsgrad i nyemissionen och antalet aktieägare. Den första handelsdagen för aktien och teckningsoptionen beräknas bli den 8 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande.
Curasight är ett danskt kliniskt fas II-bolag som bygger på mer än ett decennium av forskning vid Rigshospitalet och Köpenhamns universitet. Tillsammans med ett vetenskapligt team har professor Andreas Kjaer utvecklat konceptet för PET-avbildning baserat på receptorn, Upar, en känd biomarkör för canceraggressivitet. Konceptet ligger till grund för Curasights teknologi, Utrace som kan identifiera cancer och tumörers aggressivitet, tumörinvasion och formation av cancermetastaser. Genom denna avbildning underlättar Curasights teknologi både diagnos och valet av cancerbehandling.

Erbjudandet består av högst 2,27 miljoner aktier med högst 1,99 miljoner vederlagsfria teckningsoptioner TO1. Bolaget kommer vid fullteckning tillföras initalt 32,7 miljoner danska kronor och vid fullt utnyttjade av teckningsoptionerna 34,2 miljoner danska kronor, sammanlagt 66,9 miljoner danska kronor.

Anälningstiden inleds den 3 september och avsluts den 17 september. Curasight värderas före emissionen till 200 miljoner danska kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.