IPO-guiden hissar en flagga inför Curasights notering

IPO-guiden har granskat Curasight inför noteringen på Spotlight. Den enda flagga vi hittat gäller en relativt lång väntetid mellan sista teckningsdag den 17 september och första handelsdag den 8 oktober.
Curasight
Lista Spotlight
Storleksklass Småbolag
Börsvärde efter noteringen 323 Mkr
Sista teckningsdag 2020-09-17
Första handelsdag 2020-10-08

Den 8 oktober noteras Curasight, ett danskt kliniskt fas II-bolag. Inför noteringen har IPO-Guiden granskat bolaget och hittat en flagga för lång väntetid.

Framgångsrik notering i sikte?

Risken med att teckna en IPO ökar om man måste vänta längre från att teckna aktierna till att de börjar handlas. Det kan ofta ta mellan 1 till 2 veckor eller mer för småbolag att börja handlas, men om väntetiden är längre än 10 dagar så hissar Affärsvärlden varningsflagg för de IPO-er som är i den sämsta fjärdedelen i sin storleksklass. Curasight börjas handla 21 dagar efter sista anmälningsdag. Det är en ganska normal väntetid för mikrobolag men med ett börsvärde på drygt 300 Mkr väljer vi att jämföra Curasight med andra småbolag med börsvärde i nivån under miljarden.

 

FLAGGOR ENLIGT AFFÄRSVÄRLDENS IPO-GUIDE

En av IPO-guidens främsta nyttor är att belysa små och stora ”flaggor” avseende erbjudandet och själva noteringen. Flaggorna gäller även börsfäighet men handlar INTE om bolagets verksamhet per se eller värderingen på aktien. De allra flesta noteringar får någon eller några flaggor.

Sista teckningsdag är den 17 september och teckningskursen är 14.4 DKK.

ANDRA AKTUELLA NOTERINGAR – LÄS MER PÅ IPO-GUIDENS SIDA

Bolag Status Lista Sista teckningsdag Första handelsdag Analys
Spotlight Teckningstid pågår Spotlight 2020-09-08 2020-09-15 Läs här
Exsitec Teckningstid pågår First North 2020-09-08 2020-09-16 Läs här
LifeClean Teckningstid pågår First North 2020-09-16 2020-10-01

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.