Då kan Facebook rulla ut sin kryptovaluta

Kryptovalutan, som går under kodnamnet Libra, kommer enligt Techcrunch att vara knuten till en valutakorg för att undvika hög volatilitet.

Enligt Techcrunch kommer valutan att lanseras den 18 juni, då en vitbok släpps med iunformation om valutan, detta enligt en källa. Det är dock möjligt att lanseringen senareläggs, en annan källa säger nämligen till Techcrunch att Facebook siktar på en formell lansering 2020.

Facebook har avböjt att kommentera uppgifterna.

I maj startade Facebook ett bolag i Schweiz med fokus på blockkedjor och betalningar samt dataanalys och investeringar som går under namnet Libra Networks. Namnet Libra anses vara en skämtsam anspelning på Libor. Projektet har utvecklats under ledning av flera tidigare anställda från fintech-giganten Paypal.

Det ska enligt uppgift vara avgiftsfritt för användare att använda valutan, som ska vara möjlig att använda i såväl Facebook, som Whatsapp och Messenger.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här