DI ser rejäl uppsida i Trelleborg

Verkstadsbolaget Trelleborg har en rejäl uppsida efter att ha överträffat vinstförväntningarna i det fjärde kvartalet. Det skriver Dagens industri i en kommentar.

Bedömningen kommer från att bolaget handlas till 14 gånger vinsten vilket är väl under de 20 procent i snitt som gäller för Stockholmsbörsens verkstadsbolag.

Den lägre värderingen kommer från att Trelleborg ännu anses vara en fordonsunderleverantör trots att bara tio procent av försäljningen kommer därifrån.

I senaste rapporten var guldägget Sealing Solutions som säljer tätningar. Enheten hade en rörelsemarginal på hela 22 procent. Di menar att om Trelleborg kan fortsätta uppvisa samma marginaler borde bolaget närma sig de övriga verkstadsbolagens värderingar. Det talar därmed för en stor aktieuppgång från nuvarande nivåer.

Trelleborg är upp 6,1 procent till drygt 175 kronor på onsdagen efter rapporten.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här