Disney förlikas med Scarlett Johansson över Black Widow

Amerikanska nöjesbolaget Walt Disney förlikar med skådespelaren Scarlet Johansson efter att hon stämt Disney för tre månader sedan.
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, file/TT
Stämningen avser Disneys beslut att släppa Marvelfilmen Black Widow, där Johansson spelar huvudrollen, på streamingtjänsten Disney+ samtidigt som filmen kom ut på biografer. Filmen skulle egentligen släppas exklusivt på biografer, men pandemin gjorde att Disney även släppte filmen på sin streamingtjänst. Stjärnans lön var till stor del kopplad till bio-intäkter, varför hon valde att stämma bolaget.

Villkoren för förlikningen verkar inte vara offentliga, men Deadline hänvisar till en källa som påstår att förlikningen är på tiotals miljoner dollar.

Johansson uppgav för The Hollywood Reporter att hon var ”glad över att ha löst meningsskiljaktigheter med Disney” och att hon ”ser fram emot att fortsätta vårt samarbete under kommande år.”

Marvel ägs av Disney.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco