Disney ingår avtal med Value Act

Amerikanska nöjesbolaget Walt Disney Company har ingått ett avtal med aktivistfonden Value Act Capital Management på ett strategiskt plan som bland annat innebär möten med styrelsen och ledningen.
Disney ingår avtal med Value Act - 95th Academy Awards – Arrivals
Disneys VD Bob Iger. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Det framgår av ett pressmeddelande.

Value Act meddelar samtidigt att de ställer sig bakom Disneys förslag till styrelseledamöter vid årsstämman 2024. Enligt källor till Reuters har Value Act under de senaste månaderna köpt in sig i Disney och ser utrymme för aktiekursen att dubblas.

”Value Act Capital har en historia av samarbete och samverkan med de företag man investerar i, och dess VD Mason Morfit har varit mycket konstruktiv i de samtal vi har haft under det senaste året. Vi välkomnar deras synpunkter som långsiktiga aktieägare”, säger Disneys VD Bob Iger.

Samtidigt står Disney fortfarande inför en så kallad proxy-kamp med Nelson Peltz och hans Trian Fund Management. Peltz har nominerat sig själv och en allierad till styrelsen i Disney och har kritiserat bolaget för felbeslut.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco