Draghi och Trump gav stöd åt Wall Street

De ledande börserna i New York stärktes på bred front under tisdagen.

Stöd kom från Mario Draghi, som vid Europeiska centralbankens konferens i Sintra sade att det kan komma att behövas mer stimulans om inte utsikterna för euroområdet förbättras. Räntesänkningar är en del av ECB:s verktygslåda, konstaterade ECB-chefen.

Ytterligare börsbränsle kom från att president Donald Trump twittrat att han och Kinas dito Xi Jinping kommer att ha ett enskilt möte vid G20-mötet i Japan, något som också Kina bekräftade.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 1,4 procent till 26.467. Det bredare indexet S&P 500 ökade 1,0 procent till 2.918 medan tekniktunga Nasdaq Composite var upp 1,4 procent till 7.954.

Sektorvis steg verkstad 1,9 procent upp medan konsumtion tappade 0,6 procent.

På bolagsfronten har Facebook presenterat det omtalade fintech-projektet Libra, en kryptovaluta som “ska bygga ett nytt finansiellt system för online-överföringar”. Aktien tappade dock 0,3 procent, efter att ha stigit drygt 4 procent under måndagen.

Boeing gavs viss lättnad efter att IAG och Korean Air aviserat beställningar om totalt 230 plan, varav IAG:s beställning var på 200 plan av olycksmodellen 737 Max. Aktien lyfte 5,4 procent.

Ett annat bolag med stor exponering mot Kina, Caterpillar, handlades 2,4 procent högre.

Uppgångar märktes även bland chiptillverkarna Nvidia och Micron som steg 5,4 respektive 5,7 procent.

Pinterest lyfte 3,4 procent efter en köprekommendation från Wedbush, som anser att lönsamhetsmöjligheterna är klart högre än hos konkurrenter på den sociala mediescenen.

Bank of America erhöll av BMO en höjd rekommendation till öka från tidigare neutral. Aktien handlades upp 2,5 procent.

Före börsöppning kom siffror för bostadsbyggandet, som sjönk 0,9 procent i maj, jämfört med månaden före. Den säsongsjusterade årstakten var 1.269.000 bostäder, enligt officiell statistik.

Analytiker hade räknat med att byggandet skulle ha uppgått till en årstakt på 1.239.000 bostäder, enligt Reuters snittprognos.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 4 punkter 2,06 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här