Dubbla köpråd från Börsveckan

Börsveckan bjuder på två köpråd, två säljråd och två avvaktaråd i det senaste numret.

Köp sätts på HMS Networks och Fortnox medan sälj rekommenderas för Lyko och Briox. Det blir avvakta för IAR Systems och Electrolux.

Mjukvarubolaget Fortnox tillhör börsens främsta tillväxtbolag. Värderingen är mastig men utsikterna ser å andra sidan väldigt goda ut, och aktien lämpar sig för en långsiktig investerare, skriver Börsveckan och rekommenderar köp.

Briox skulle erövra marknaden utanför Sverige med Fortnox plattform. Tyvärr har satsningen visat sig vara misslyckad hittills och väldigt lite talar för en vändning framgent, anser Börsveckan som tror att bolaget lär behöva ta in nya pengar så småningom och sätter säljråd för aktien.

IAR hade en fin avslutning på 2018 som inger förtroende och bolaget har låg finansiell risk. Värderingen är dock hög.

“Kanske finns också en budpremie i kursen då ett framgångsrikt bolag i en tydlig nisch är en attraktiv uppköpskandidat”, skriver Börsveckan.

Allt sammantaget anser Börsveckan att värderingen är aningen för hög för att köpa aktien just nu och landar i rådet avvakta.

Automationsbolaget HMS har uppvisat fenomenal tillväxt de senaste åren och det mesta talar för att även de kommande åren blir bra.

“Marknadstillväxten är hög och bolagets goda orderingång är ett kvitto på att man hänger med”, skriver Börsveckan och sätter köprekommendation.

Lyko har goda tillväxtsiffror men det är sämre med lönsamheten. Börsveckans största oro är konkurrensen, med små renodlade e-handelsaktörer och desperata butikskedjor som känner sig tvungna att ha fler reor.

“Vi ser en risk för att vändningen dröjer internt och då finns en icke obetydlig nedsida i aktien härifrån. Rådet blir sälj”, heter det.

Vikande bostadsmarknad i USA tillsammans med en allmän avmattning i konjunkturen är inga bra signaler för Electrolux. Dessutom ska bolaget knoppa av sina höglönsamma professionella produkter. Börsveckan landar i en avvakta-rekommendation.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här