Ebay knoppar av Paypal

Det amerikanska auktionssajten Ebay kommer att knoppa av sin betalningslösning Paypal till ett eget noterat bolaget under 2015, framgår det av ett pressmeddelande.

Delningen görs för ”maximera den strategiska fokuseringen och flexibiliteten” så att de båda bolagen ”kan ta till vara på sina respektive tillväxtmöjligheter”.

Aktivistinvesterare som Carl Icahn har tidigare drivit kravet att bolaget ska knoppa av Paypal. Icahn tystnade dock i sin kritik i april i år efter en uppgörelse med bolaget som innebar att han och bolaget enades om att välja in en gemensam kandidat till styrelsen.

Ny vd för Paypal blir Dan Schulman som närmast kommer från American Express. Vd för Ebay blir nuvarande chefen för Ebay Marketplaces, Devin Wenig. Nuvarande vd John Donahoe och finanschef Bob Swan kommer att leda arbetet med separeringen för att sedan ta plats i de nya bolagens styrelser.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets