ECB-ledamoten Knot är först ut att öppna för möjligheten att höja räntan med 50 punkter

Klaas Knot är först ut av ECB:s centralbankirer med att öppna för möjligheten för en eventuell räntehöjning på 50 punkter, 0,50 procentenheter, om inflationsriskerna försämras. Det rapporterar Bloomberg News.
ECB-ledamoten Knot är först ut att öppna för möjligheten att höja räntan med 50 punkter - emu-eurozonen-ecb-700_binary_6960958.jpg
Klaas Knot är chef för Nederländernas centralbank med plats i ECB-rådet som bestämmer styrräntan. Han är känd för att vara en av de mest hökaktiga centralbankirerna i ECB.

Knot säger till nederländsk tv att han vill att ECB höjer räntan med 25 punkter, 0,25 procentenheter, vid räntebeskedet den 21 juli. Visar det sig att inflationen fortsätter att stiga är nästa logiska steg en höjning med 50 punkter, säger Klaas Knot.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco