Efter kursraset – Pandora höjs till behåll

Carnegie höjer danska smyckesjätten Pandora till behåll från sälj efter att aktien backat 20 procent under den senaste månaden.

Enligt investmentbanken är nedgången förmodligen relaterad till coronavirusoron men effekterna från den är endast temporära. Framåtblickande kommer Pandora att gynnas av att man ställs mot enklare jämförelsetal tack vare viruset.

”Pandora kan komma att uppvisa ett bättre momentum inom den jämförbara försäljningen i början av 2021 än normalt”, skriver Carnegie.

I analysen sänker Carnegie riktkursen för bolaget till 315 danska kronor från 330 danska kronor.

Även SEB har tittat på Pandora och det som oroar mest är guidningen för 2020. Den bedöms vara något utmanande under rådande omständigheter med coronaviruset.

För att bättre återspegla riskerna sänker banken estimaten för den jämförbara försäljningen till minus 14 procent för första kvartalet (tidigare minus 8 procent). Mest påverkat blir försäljningen i Kina och Italien.

För helåret 2020 förväntas jämförbara försäljningen gå ned 9 procent, att jämföra med Pandoras guidning om en negativ medelhög siffra. SEB tror att det kommer bli en justering av guidningen från bolagets håll i samband med Q1-rapporten.

SEB upprepar sälj med riktkursen 245 danska kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här