Elstödet till södra Sverige betalas ut i februari

Försäkringskassan meddelar nu att elstödet till hushåll i elprisområde 3 och 4 kommer att börja betalas ut den 20 februari.
Elpriser, inflation
Foto: Fredrik Sandberg / TT och Henrik Montgomery/TT

För att utbetalningen ska bli så snabb och smidig uppmanar Försäkringskassan berörda hushåll att anmäla sitt bankkonto till Swedbanks kontoregister senast den 13 februari.

Försäkringskassan har byggt ett helt nytt betalningssystem för elstödet:

”Vi har lyckats skapa detta på oerhört kort tid. En annan bra sak är att systemet kommer kunna återanvändas, inte bara för nästa utbetalning av elstöd utan även för andra slags krisstöd om det skulle behövas i framtiden, skriver Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg i ett pressmeddelande.

Försäkringskassan fick i uppdrag från regeringen den 22 december 2022 att betala ut elstöd till privatpersoner i elområde 3 och 4.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.