Emissionsguiden inleder bevakning av Carbiotix företrädesemission

Biotechbolaget Carbiotix har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 18,7 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Carbiotix företrädesemission - Novel coronavirus 2019 nCoV RT-PCR diagnostics kit. It contains
Carbiotix styrelse har beslutat om en företrädesemission som är villkorad av godkännande vid extra bolagsstämma den 10 januari.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Carbiotix har beslutat att ta in 18,7 Mkr i en företrädesemission av units. Motivet till emissionen är att kunna ta Carbiotix mot kommersiell verksamhet och finansiera bolaget till och med 2024. Bland annat hoppas Carbiotix framöver få tillstånd att börja sälja dess prebiotiska fibrer CarbiAXOS som en ingrediens i kosttillskott i USA.

Teckningskursen är satt till 0,90 kr per unit, motsvarande 0,10 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 44% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Utöver 9 aktier innehåller varje unit även 3 teckningsoptioner av serie TO3.

Emissionen är säkrad till ca 60% genom tecknings- och garantiåtaganden på totalt 11,2 Mkr. Teckningsåtagandena uppgår till 2,3 Mkr (12,2% av emissionen) och garantiåtagandena till 8,9 Mkr (47,8% av emissionen).

Personer i Carbiotix ledning och styrelse samt ett antal befintliga aktieägare och externa investerare är de som säkrar 60% av emissionen. Exakt vilka av dessa som står för tecknings- respektive garantiåtagandena samt till vilka belopp framgår inte.

Till garanterna utgår en kontant ersättning på 15% eller 20% i units för det garanterade beloppet. Emissionskostnaderna väntas bli högst 3,2 Mkr varav 1,4 Mkr i garantiersättning, givet att alla garanter väljer kontant ersättning.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir hela 90%, förutsatt att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets