Emissionsguiden inleder bevakning av Eliceras företrädesemission

Bioteknikbolaget Elicera Therapeutics har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 64 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Eliceras företrädesemission - Elicera
Elicera Therapeutics styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 20 februari.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Elicera Therapeutics har beslutat att ta in 64,1 Mkr genom en företrädesemission av units. Motivet till emissionen är att ta bolagets CAR T-cellsprogram ELC-301 in i klinisk fas med en 1/2a-studie och att utveckla andra läkemedelskandidater samt plattformsteknologin iTANK. En del av emissionslikviden ska även gå till att stärka Eliceras rörelsekapital.

Teckningskursen är satt till 16,20 kr per unit, motsvarande 1,80 kr per aktie. Det innebär en rabatt på 43% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Utöver 9 aktier innehåller varje unit även 7 teckningsoptioner av serie TO2.

Emissionen är säkrad till 43% genom tecknings- och garantiåtaganden. 1,1% eller 0,7 Mkr utgörs av teckningsåtaganden från styrelse och ledning samt andra befintliga aktieägare.

Garantiåtagandena täcker 41,9% eller 26,9 Mkr av emissionen (upp till 43%). Garanterna består av icke namngivna externa investerare som får en ersättning på antingen 15% i kontanter eller 20% i units, för garanterat belopp.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 64,3%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.