Emissionsguiden inleder bevakning av Nanologicas företrädesemission

Bioteknikbolaget Nanologica har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 54 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Nanologicas företrädesemission - Thomas-Eldered-Board-Member-Nanologica-AB-2-1536×1536-1
Nanologicas styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 22 februari. I bild Thomas Eldered som är ledamot i bolaget samt ordförande i Nanologicas huvudägare Flerie Invest.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Nanologica har beslutat att ta in 54,2 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Motivet till emissionen är bland annat att möjliggöra investeringar i produktionsutrustning och marknadsföring samt att förstärka rörelsekapitalet.

Teckningskursen är satt till 6,75 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 27% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 100% genom teckningsåtaganden på 40% (21,8 Mkr) och garantiåtaganden på 60% (32,4 Mkr).

Huvudägaren Flerie Invest (41% av kapitalet) och andra befintliga ägare som Kungliga Konstakademin och Wallenbergska stiftelserna finns bland teckningsåtagarna. Flerie Invest har därtill lämnat avsiktsförklaring om att teckna för ytterligare 3,2 Mkr.

Befintliga aktieägare och externa investerare står för garantiåtagandena. Ersättningen för detta är 12% i kontanter.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 18,2%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Det finns vidare en övertilldelningsoption om högst 10 Mkr som Nanologica kan utnyttja om emissionen blir övertecknad. Teckningskursen i denna är densamma som i den ordinarie emissionen. Inklusive övertilldelning kan utspädningen maximalt bli cirka 21%.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.