Enighet bland Bank of Englands ledamöter

Ledamöterna i Bank of England var eniga vid räntebeslutet i början av maj när styrräntan lämnades oförändrad vid 0,50 procent. Ledamöterna röstade enligt siffrorna 9-0, enligt protokollet från mötet som presenteras på onsdagen.

Direktionen var samtidigt enhällig i beslutet att hålla tillgångsköpen oförändrade vid 375 miljarder pund.

Även vid föregående möte var ledamöterna eniga om att lämna såväl styrräntan som tillgångsköpen oförändrade.

Två ledamöter sade att det var ett balanserat beslut att inte höja räntorna vid mötet samtidigt som samtliga medlemmar ansåg att det var mer sannolikt att räntorna kommer att höjas under de kommande tre åren än att de inte kommer att höjas under motsvarande period.

Det var sammantaget olika åsikter gällande den framtida banan för styrräntan.

Direktionen ansåg att BNP kommer att ta fart under det andra kvartalet och visa en tillväxt på 0,7 procent, efter att realinkomsterna stigit. BNP för det första kvartalet förväntas sannolikt revideras upp till +0,5 procent, från preliminära +0,3 procent.

Storbritanniens svaghet i inflationen förväntades vara tillfällig och väntades öka märkbart mot slutet av året. Direktionens åsikter var dock blandade kring den framtida takten i löneökningarna.

Avseende omvärlden bedömdes ekonomierna i USA och EMU fortsätta att visa återhämtning samtidigt som Kina och Grekland sågs som risker för tillväxten, enligt protokollet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets