Eniro återhämtar sig på börsen

Eniros stamaktie hade klockan 09.14 på fredagen återhämtat 29 procent och tagit sig till kursen 8,77 kronor i den inledande handeln, framgår det av SIX Edge. SIX Generalindex är samtidigt ned 0,9 procent så här långt för dagen.

Efter uppgifter från SvD Näringsliv om att dess banker överväger att sätta bolaget i konkurs i går eftermiddag hann stamaktien rasa 33 procent till 6,775 kronor innan att den handelsstoppades. De uppgifterna uppgavs enligt SvD komma från flera insatta källor.

Samma kväll dementerade Eniro själva det hela som ”felaktiga påståenden”.

”Eniro har en nära och positiv relation med bankerna. Vi har ingen information om en förändrad syn på Eniro från bankkonsortiet och vi bryter inte mot någon del i bankavtalet”, skrev Lars-Johan Jarnheimer, styrelsens ordförande på Eniro i gårdagskvällens pressmeddelande.

På fredagen rapporterar Dagens Industri att private equity-bolaget Triton lurar i vassen och vill köpa ut berörda bankers lån till Eniro till 30-40 procents rabatt, för att sedan sätta bolaget i konkurs och komma över dess aktiemajoritet.

Den börsnoterade preferensaktien återhämtar samtidigt 22 procent till 317,50 kronor. I går tappade den 37 procent till 260 kronor innan handelsstopp.

Att preferensaktien föll så mycket i går skulle kunna tolkas som att spekulanterna på börsen inte ser mycket skyddsutrymme vid en konkurs utifrån Eniros skuldsättning relativt det nu ganska låga börsvärde på stamaktierna.

Enligt dagens DI-artikel har Eniro lån på cirka 2,2 miljarder kronor och ska enligt avtal amortera dessa med 375 miljoner om året.

Börsvärdet på stamaktierna är nu samtidigt 895 miljoner kronor, enligt SIX Edge.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.