EQL Pharma rapporterar starka Q3-siffror

Generikabolaget EQL Pharma presenterar preliminära starka siffror för det tredje kvartalet samt rapporterar om en fortsatt starkt ökande orderingång under fjärde kvartalet.
EQL Pharma rapporterar starka Q3-siffror - analys rapport 1200
Genrebild. Foto: Unsplash
Nettoomsättningen uppgick till cirka 117 miljoner kronor (29,61). Ökningen hänvisas till den starka efterfrågan inom bolagets självtester för covid-19 vilka står för 70% av nettoomsättningen under kvartalet. De största delen av självtesterna har sålts under de sista veckorna av december.

Rörelseresultatet blev cirka 18 miljoner kronor (2,35).

”För det innevarande fjärde kvartalet ser vi en orderingång som är ännu kraftigare för våra självtester och bedömer därför att såväl omsättning som ebit för fjärde kvartalet kommer att överstiga utfallet för årets tredje kvartal med mer än 50%”, skriver EQL.

Bolaget släpper sin Q3-rapport den 16 februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco