Essity flaggar för omfattande prishöjningar

Hygien- och hälsobolaget Essity kommer att behöva höja priserna igen i alla kategorier och marknader, efter ökade energi- och råvarukostnader.
Essity
På grund av ökade energi- och råvarupriser kommer Essity att behöva göra nya omfattande prishöjningar för alla produktkategorier och marknader.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att el- och gaspriserna i Europa stigit kraftigt från och med juli, samt att råvarukostnaderna ökat väsentligt under tredje kvartalet. Som en följd av detta ska man göra nya omfattande prishöjningar för alla produktkategorier och marknader.

”Kostnadsmotvinden har förvärrats ytterligare. Vi kommer att hantera denna situation med nya omfattande prishöjningar och energipristillägg och fortsätter investera i våra starka erbjudanden under ledande varumärken och leverera de hygien- och hälsolösningar som Essitys kunder och konsumenter behöver varje dag” säger Magnus Groth, vd för Essity.

Tidpunkten och storleken på Essitys prishöjningar kommer att hanteras lokalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco