EU tar sig an Hollywoodstudios

EU:s konkurrensövervakare anklagar på torsdagen sex stora studios i Hollywood samt Storbritanniens betal-tv-bolag Sky TV att använda filmlicenser för att blocka tillgång till filmerna i andra EU-länder. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Utöver Sky TV i Storbritannien och Irland undersöks sex filmstudios i Hollywood; Disney, NBC Universal, Paramount Pictures, Sony, Twentieth Century Fox och Warner Bros.

”Europeiska konsumenter vill kunna titta på betal-tv-kanaler av eget val oavsett var de bor eller reser inom EU. Vår konkurrensundersökning visar att de inte kan göra det idag”, säger Margrethe Vestager, EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor. ”Vi tror att det här kan strida mot EU:s konkurrensregler”, tillägger hon.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.