Evolution Gaming ökade resultatet mer än väntat

Live kasinoutvecklaren Evolution Gaming redovisar en omsättning som var högre än väntat under första kvartalet. Resultatet var positivt och bättre än väntat. 

Omsättningen uppgick till 79,3 miljoner euro (51,6), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 73,3.

Ebitda-resultat blev 35,9 miljoner euro (22,0), väntat 32,4, med en ebitda-marginal på 45,3 procent (42,6). 

Rörelseresultatet blev 30,2 miljoner euro (17,8), väntat rörelseresultat var 26,9. Rörelsemarginalen var 38,1 procent (34,5). 

Resultatet före skatt var 30,1 miljoner euro (17,8), analytikerkonsensus 26,9. 

Resultatet efter skatt blev 28,6 miljoner euro (16,5), analytikerkonsensus 24,8. 

Resultat per aktie hamnade på 0,79 euro (0,46).

”Evolution har inlett 2019 starkt avseende såväl tillväxt som lönsamhet….Med en bra start på året och med stor tillförsikt inför kommande produktlanseringar ser vi nu goda förutsättningar för att hamna i den övre delen av det tidigare kommunicerade spannet om 44-46 procent i EBITDA-marginal för helåret 2019”, säger vd Martin Carlesund i rapporten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.