FAA stoppar nya Virgin Galactic-resor efter att något gått fel under premiären – aktien föll

Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har tills vidare stoppat fler rymdturismresor med Virgin Galactic. Bakgrunden är att farkosten under premiärturen med miljardären och grundaren Richard Branson ombord kom att avvika från sin planerade resebana under en kort period. Det rapporterar CNBC.
Virgin Galactic-grundaren Richard Branson.
Virgin Galactic-grundaren Richard Branson. Foto: AP Photo/Richard Drew
En röd lampa ska ha lyst som varnade om detta. Totalt kom farkosten att flyga utanför sin planerade bana i nästan två minuter.

Virgin Galactic har i ett uttalande sagt att farkosten avvek på grund av vindar och att piloterna agerade på ett lämpligt sett. Bolaget tillbakavisar att besättningen på något sätt ska ha varit utsatta för fara på grund av ändringen i resebanan.

FAA:s besked fick hursomhelst påverkan på Virgin Galactic-aktien. Efter att ha handlats upp som mest 5% under torsdagen vände aktien ned för att stänga på minus 3%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.