Meta sparkar 11 000 anställda

Meta Platforms, som står bakom Facebok och Instagram, bekräftar nu att de ska säga upp 11 000 personer.
Meta sparkar 11 000 anställda - Congress Social Media CEOs
Mark Zuckerberg. Foto: AP

”Idag delar jag med mig av några av de svåraste förändringarna vi har gjort i Metas historia. Jag har beslutat att minska storleken på vårt team med cirka 13 procent och säga upp mer än 11 000 av våra begåvade medarbetare”, skriver vd Mark Zuckerberg.

Bolaget vidtar även flera andra åtgärder för att bli ett mer effektivt företag. Det handlar om minskade utgifter och att anställningsstoppet förlängs.

Redan häromdagen uppgav källor till Wall Street Journal att Meta planerade storskaliga uppsägningar. I slutet av september hade Meta mer än 87 000 anställda.

På sistone har ett stort antal teknikföretag dragit ned på personal eller pausat rekryteringar. Meta som rasat på börsen i år stiger med över 3 procent i förhandeln efter beskedet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets