Fed-chef vill gå vidare med snabb tapering trots svagare arbetsmarknad

Federal Reserves chef i Saint Louis vill gå vidare med planerna på tapering trots en avmattning i den amerikanska jobbtillväxten den senaste månaden. Det rapporterar Financial Times.
Federal Reserves James Bullard
Foto: Steve Helber/TT

Tapering är en term som beskriver en successiv nedtrappning av de extraordinära stimulanser, stödköp av obligationer, från USA:s centralbank. Federal Reserve köper obligationer för totalt 120 miljarder dollar per månad.

“Det finns en stor efterfrågan på arbetare och det finns fler jobb än det är arbetslösa arbetstagare”, uppgav Bullard i en intervju med Financial Times.
“Om vi kan få ihop arbetarna och få pandemin under bättre kontroll, ser det verkligen ut som att vi kommer att ha en mycket stark arbetsmarknad in på nästa år”, fortsatte Federal Reserve-direktören.

Bullard menar att taperingen skall inledas under det andra halvåret och sedan avslutas någon gång under den första halvan av nästa år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.