Fed lämnade styrräntan oförändrad

USA:s centralbank, Federal Reserve, lämnade på onsdagen styrräntan som väntat oförändrad i intervallet 0-0,25% och meddelade en fortsättning av de månatliga stödköpen på 120 miljarder dollar. Det rapporterar CNBC.
Fed lämnade styrräntan oförändrad - jerome-powell-900
Fed-chefen Jerome Powell. Foto: Jacquelyn Martin/TT

Fed gav beskedet att stödköpen fortsätter tills man ser att betydande framsteg gjorts mot ”kommitténs mål om maximal sysselsättning och prisstabilitet”.

”Dessa tillgångsköp hjälper till att främja en smidig marknadsfunktion och ackommoderande finansiella förhållanden och därmed stödjer kreditflödet till hushåll och företag”, skrev Fed i beskedet.

På efterföljande konferensen fick Fed-ordförande Jerome Powell bland annat besvara frågan på om han tycker att aktiepriser är för höga. Hans svar var att det inte nödvändigtvis behöver vara så sett till den låga räntenivån. S&P 500-indexet är upp 65% från årets botten den 23 mars.

Storbanken ING har i en kommentar beskrivit Feds senaste besked som duvaktigt med mer i verktygslådan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG