Federal Reserves Harker: Förvänta dig inte någon räntehöjning under 2022

Federal Reserves chef i Philadelphia Patrick Harker menar att man inte skall vänta sig någon räntehöjning ens under 2022. Detta som svar på tal att obligationsmarknaderna börjat att prisa in en räntehöjning nästa år. Det uppger han i en intervju med Yahoo Finance.
Federal Reserve
Federal Reserve. Foto: Patrick Semansky/TT
Den amerikanska tioåriga räntan nådde 1,47% under onsdagseftermiddagen, upp nära 50 punkter på en månad. Det innebär att kostnaderna för att låna långsiktigt stiger. Mäklarfirman Evercore ISI har uppgett att uppgången innebär att marknaden räknar med en räntehöjning redan 2022.

Harker uppger också i intervjun att Federal Reserve inte vill se en inflation som skenar iväg. I år spår han att inflationen blir 1,7% vilket är under centralbankens mål om 2%. Tillväxten i den amerikanska ekonomin väntas bli 3-4% och arbetslösheten väntas ligga runt 5% mot slutet av året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco