Folksam och KPA Pension återinvesterar 2 miljarder i Volvo Cars

Folksam och KPA Pension, som ingår i Folksamgruppen, återinvesterar 2 miljarder kronor i preferensaktier i Volvo Car AB, i samband med att befintliga preferensaktier löses in.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Investeringen ger våra kunder en god riskjusterad avkastning och ett fortsatt engagemang i ett framgångsrikt bolag med stark anknytning till svensk industri”, kommenterar Michael Kjeller, chef Kapitalförvaltning och hållbarhet i Folksamgruppen.

Folksamgruppens investering fördelar sig enligt följande: Folksam Liv 1.000 miljoner kronor, Folksam Sak 200 miljoner kronor och KPA Pensionsförsäkring 800 miljoner kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här