Före detta bank-vd släpps mot borgen

Ricardo Espirito Santo Salgado släpptes mot en borgen om 3 miljoner euro.

Ricardo Espirito Santo Salgado, tidigare vd i Banco Espirito Santo och tillika patriark i famlijen Espirito Sanot, greps på torsdagen till följd av misstankar om skatteflykt och penningtvätt.

Det skriver Financial Times.

Salgado släpptes senare mot en borgen om 3 miljoner euro efter förhör med en domstol i Lissabon.

Riksåklagaren sade att Salgado hade förhörts om potentiellt bedrägeri, trolöshet mot huvudman, förfalskning och penningtvätt. Han är också förbjuden att lämna landet och från att kontakta ”vissa individer”.

Samtidigt ansökte Espirito Santo Financial Group, största ägare med 20 procent i banken Espirito Santo (BES), hos en domstol i Luxembourg om att bli satt under förmyndarskap då bolaget inte kan möta sina skuldåtaganden.

Det var mindre än två veckor sedan Salgado och ett flertal andra familjemedlemmar tvingades avsäga sig sina styrelseposter i BES för att ersättas med en oberoende ledningsgrupp.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets