Företagsskatten sänks med nära tio miljarder

Företagen får skatten sänkt med nära tio miljarder kronor i höstbudgeten. Det är överenskommet mellan regeringen och Liberalerna och Centerpartiet, uppger Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson under en presskonferens.
Företagsskatten sänks med nära tio miljarder - nyamko-sabuni-900
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni (L). Foto: Jessica Gow / TT
Den största delen av sänkningen på 7 miljarder kronor relaterar till skattereduktioner för företag som investerar och köper inventarier. Därefter följer en ytterligare sänkning på 2,5 miljarder kronor när man återinför möjligheten för bolag som har dotterbolag att dra av underskott.

Regeringen kommer också att höja taket för företagens FoU-bidrag till 600 000 kronor per månad (tidigare 450 000 kronor) för 2021, vilket kostar 300 miljoner kronor, samt utvidga expertskatten till fem år (tidigare tre år). Notan för det senare landar på 300 miljoner kronor per år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.