G5 Entertainment planerar återköp av aktier

Styrelsen för spelutvecklaren G5 Entertainment har beslutat att inleda återköp av stamaktier genom bemyndigande från årsstämman under gårdagen. Det framgår av ett pressmeddelande.
G5 Entertainment
G5 Entertainment utvecklar spel till mobiltelefonen som riktar sig särskilt mot kvinnor över 35. Foto: G5
Återköpen får ske fram till slutet av nästkommande årsstämma, men innehavet av egna aktier får inte överstiga 10 procent av det totala antalet aktier. Det innebär att G5 maximalt kan återköpa 460 200 stamaktier.

Bemyndigandets syfte är att ge styrelsen större möjligheter för att kunna bidra till ökat aktieägarvärde. Vidare syftar det till att ge styrelsen möjlighet att överlåta aktier i samband med företagsförvärv genom betalning med bolagets egna aktier eller att använda återköpta aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.