Genova gör nyemission på 200 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Genova Property har genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget cirka 200 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
Genova

Emissionen var på drygt 3,6 miljoner nya stamaktier och skedde till teckningskursen 55 kronor. Kursen motsvarar en rabatt på cirka 3,5% mot gårdagens senaste betalkurs som var 57 kronor.

Investerarna i emissionen innefattar institutionella investerare, däribland Lancelot Asset Management (för kunds räkning), Swedbank Robur, Länsförsäkringar Fondförvaltning och Enter Fonder.

”Genom nyemissionen stärker vi Genovas finansiella ställning och kapacitet att agera på värdeskapande möjligheter som vi tror kommer uppstå då förutsättningarna på fastighetsmarknaden är under förändring. Vi uppskattar förtroendet från välrenommerade aktörer som tror på och vill investera långsiktigt i Genova, vilket stärker bolagets ägarbild ytterligare”, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.