Godaddy lyfte på dämpat Wall Street

Kurserna på New York-börserna handlades lägre på onsdagen, tyngda av svag sysselsättningsrapport från ADP och sämre än väntat utfall för ISM-index.

Dow Jones Industrial Average var vid stängningen ned 0,4 procent till 17.698. På den bredare marknaden var S&P 500 ned med 0,4 procent till 2.060 medan Nasdaq Composite backade 0,4 procent till 4.880.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 7 punkter till 1,86 procent samtidigt som trettioårsräntan sjönk 6 punkter till 2,46 procent.

Marknaden fokuserade i dag på arbetsmarknadsstatistik som visade sämre utfall än väntat. Den så kallade ADP-rapporten, med siffror för privata sektorn, visade att antalet nya jobb ökat med 189.000 stycken i mars. Analytiker hade väntat sig en ökning med 225.000 arbetstillfällen. Rapporten är en aptitretare inför den officiella sysselsättningsstatistiken som väntas på fredag när Wall Street håller stängt.

”Korrelationen mellan ADP och sysselsättningsrapporten är inte fruktansvärt stark, men givet storleken på missen så kan detta få investerare att ta en paus och omvärdera”, sa David Lebovitz, global marknadsstrateg vid JP Morgan Asset Management i New York, till Reuters.

Onsdagen bjöd på mängder med inköpschefsindex världen över. Det amerikanska ISM-indexet kom in något svagare än väntat vid 51,5 i mars. I februari låg indexet på 52,9.

På bolagsfronten rapporterade Wall Street Journal att detaljhandelsjätten Wal-Mart satt tuff press på sina leverantörer att kapa försäljningspriserna. Syftet är vända en stillastående försäljning på hemmamarknaden USA. Wal-Mart sjönk 1,9 procent.

Amerikanska bilförsäljningssiffror visade att Fords registreringar sjönk 3,4 procent i mars medan General Motors tappade 2,4 procent. En förklaring till nedgångarna angavs av bedömare vara att mars i år innehöll en dag mindre än motsvarande månad i fjol. Ford backade 1,4 procent och GM sjönk 2,0 procent.

Statistiken från Autodata visade en årstakt på 17,15 miljoner fordon i mars, upp från 16,23 miljoner i februari. Bedömare hade räknat med en årstakt på omkring 16,9 miljoner.

Bland rekommendationerna har Jefferies analytiker höjt Hewlett-Packard till köp och inlett bevakning av Twitter med köprekommendation. De båda aktierna noterade uppgångar med 0,4 respektive 0,8 procent.

I stålsektorn har Nomura sänkt rekommendationen för Nucor och Steel Dynamics till neutral från tidigare köp. Aktierna föll med 2,6 procent respektive sjönk 1,6 procent.

Gruvbolaget Vale, som är världens största producent av järnmalm, sjönk 1,2 procent. Under dagen sjönk järnmalmen till ny bottennotering under 50 dollar per ton.

Oljepriset gick åt andra hållet med WTI-oljan på omkring 49,65 dollar fatet, att jämföra med 47,60 dollar vid gårdagens stängning. Bensinlagren sjönk mer än väntat under den senaste rapportveckan i USA. I sektorn sjönk dock Exxon Mobil med 0,6 procent.

Banken Citi uppges vara nära en försäljning av dess återförsäkringsenhet Primerica, rapporterade Bloomberg. Citis aktie var upp 0,2 procent.

Flera flygplansbolag tappade höjd, tyngd av sänkt rekommendation från Deutsche Bank. Bland dessa fanns Delta Airlines som sjönk 3,8 procent.

Web-hosting-bolaget GoDaddy gjorde i dag en succéartad börspremiär då aktien handlades klart över introduktionskursen 20 dollar per aktie. Aktien slutade upp med 31 procent till 26,15 dollar.

På det penningpolitiska området uppgav Federal Reserves centralbankschef för Atlanta-distriktet Dennis Lockhart, i ett anförande att juni till september är ett hyfsat lämpligt fönster för att börja höja USA:s styrränta.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.