Goldman Sachs köper GM:s kreditkortsverksamhet för cirka 2,5 miljarder dollar

Goldman Sachs ska köpa General Motors verksamhet inom kreditkort för cirka 2,5 miljarder dollar efter att vunnit ett budkrig med Barclays. Det menar insatta källor till Wall Street Journal.
Goldman Sachs
Till en följd av detta får Wall Street-banken tillgång till mer än 1 miljon kreditkortskunder och deras årliga inköp på 8,5 miljarder dollar. Sedan tidigare har de även ett kreditkort tillsammans med Apple.

Tajmingen är dock lite prekär då många kunder har begärt om uppskov efter finansiella problem i samband coronakrisen vilket tvingat banker att åsidosätta miljarder dollar ifall skulderna ej betalas tillbaka.

Goldman Sachs får däremot en möjlighet att förvandla bilar till betalningsportaler och möjligheten att sälja in bankens egna produkter som bankkonto och investeringsprodukter till kreditkortskunderna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets